Relatietherapie & Coaching
Relatietherapie & Coaching
Relatietherapie helpt jullie samen vooruit. Het doel van relatietherapie is voor ieder stel anders. Minder ruzie, betere gesprekken, diepere connectie en vooral meer liefde.. dat is vaak waar het om gaat.
Je grootste inzichten zullen echter over jezelf gaan. Verwelkom deze periode van zelfbewustzijn en gebruik die om blokkades uit het verleden die je belemmerd hebben uit de weg te ruimen.
Hoe lang duurt relatietherapie?
De mate van problemen en de behandeling daarvan zijn maatgevend voor de duur van de therapie. Gemiddeld genomen duurt de therapie (uitgaande van wekelijkse sessies) tussen de 10 en 20 weken. Het is ook mogelijk om tweewekelijkse sessies te volgen – dit is volledig afhankelijk van je eigen wensen.
Relatietherapie helpt te achterhalen waarom je elkaar niet meer begrijpt, of wat maakt dat het vertrouwen is geslonken. Dat is de eerste stap. Het is net alsof je allebei aan de andere kant van een rivier staat en naar elkaar aan het roepen bent. Vervolgens is het belangrijk dat je leert hoe je een brug kan maken. Samen helpen jullie elkaar deze brug te bouwen.
Relatietherapie helpt vaak
Zo rapporteerden Australische onderzoekers onlangs ongeveer dezelfde positieve resultaten als Amerikaanse onderzoekers doorgaans doen. Ook Duits en Zweeds onderzoek laat zien dat zo’n 70% tot 80% van de ondervraagden tevreden was over het effect van relatietherapie op hun relatie.
Hoeveel mensen hebben relatietherapie?
Kan een huwelijk zich herstellen na overspel?
Ja, een huwelijk of relatie kan zich herstellen, ook na vreemdgaan. Maar dit is zeker niet gemakkelijk! Het is een lange weg die jullie samen moeten bewandelen, terwijl jullie elkaar steunen bij het verwerken van de pijn en het verdriet. Meestal is dit voldoende om jullie relatie in de basis weer te herstellen.
Wat te doen als je partner je bedrogen heeft?
Relatietherapie is altijd van toegevoegde waarde als je partner je bedrogen heeft (voor jullie allebei).
Het belangrijkste is om erover te praten en weer vertrouwen op te bouwen. Samen vechten jullie tegen het probleem (en zeker niet tegen elkaar).
Toch is het belangrijk om te beseffen dat je je partner volledig moet kunnen vertrouwen. Als dit niet het geval is, kun je hem of haar beter laten gaan. In plaats van je partner obsessief in de gaten houden of jezelf gek maken met piekergedachtes, kies je voor jezelf en je eigen geluk.
Als jullie onverhoopt toch uit elkaar gaan, kun je zeggen dat je hebt gedaan wat je kon. Daarnaast leer je veel over jezelf en heb je er in een volgende relatie profijt van. Relatietherapie is dus altijd van toegevoegde waarde, ook als de uitkomt is dat jullie beter uit elkaar kunnen gaan.