Energetische Therapie

Energetisch werk is werken met energie. Het Yin & Yang symbool laat zien dat schijnbaar tegengestelde krachten elkaar uitdagen en in beweging houden.

Energetische therapie maakt gebruik van het energiesysteem in – en om de mens. Je zou kunnen zeggen dat de mens bestaat uit een fysiek deel, een emotioneel deel, een mentaal deel, een energetisch deel, een sociaal deel en een spiritueel deel. Aan al deze delen kunnen we werken. 

Het resultaat daarvan is verandering.

Er wordt onder andere ingegaan op:

  • De aura en chakra’s.
  • Het ontstaan van blokkades.
  • Verschillende behandeltechnieken om blokkades op te heffen.
  • Meditatieoefeningen en -opdrachten.
  • Het uitvoeren van een volledige behandeling.

Door Reiki wordt het vermogen van het lichaam zichzelf te genezen opnieuw ontwikkeld. Het herstelt de harmonie tussen lichaam en geest, heft blokkades op en bevordert volledige ontspanning. Reiki heeft geen bijwerkingen, behalve dat het kwalen geneest of vermindert.

Wat zijn energetische belemmeringen?

Gedurende ons leven ontstaan er in ons energetisch netwerk diverse blokkades. Dit kan komen door opvoeding, (traumatische) gebeurtenissen of bijvoorbeeld een negatief zelfbeeld. Deze blokkades zorgen ervoor dat energie niet meer goed doorstroomt en dit resulteert in fysieke of emotionele klachten.

Wat zijn energetische klachten?

Klachten, van welke aard ook, zijn vaak terug te leiden naar iets wat in ons leeft en de aandacht nodig heeft, iets dat niet wordt ‘gezien’. Die aandacht kunnen we onszelf geven door te voelen, niets meer dan dat.

Wat is een energetische beperking?

Er is sprake van een energetische beperking als sprake is van een stoornis in de energiehuishouding. Hierdoor kan het zijn dat je energie niet volledig in balans is. Een energetische beperking wordt opgelost door je energie weer in balans te brengen, zodat je weer optimaal functioneert. 

Wat is energetische overbelasting?

Het lichaam reageert op energetische belasting met een combinatie van een zware ademhaling, een hoge hartslagfrequentie, een hoge zweetproductie en warmteontwikkeling. Bij overbelasting herstelt het lichaam zich onvoldoende, waardoor lichamelijke vermoeidheid optreedt.

Hoe werkt een healing op afstand?

Dit is een behandeling waarbij ik oude blokkades die in jou zitten weghaal. Daarvoor moet jij eerst bewust zijn van jouw oude trauma’s. Je laat negatieve emoties los en creëert hiermee ruimte voor energie.

Wat is energetisch niveau?

Energetisch heeft betrekking op arbeid en energie; het is een stelsel waarin energie vrij kan stromen. Energie is de basis waarop het universum en dus ook onze wereld, bestaat. De wereld bestaat uit energie, atomen en moleculen, die zich manifesteren op een laag trillingsniveau.

Healing vind plaats door iets in de energie van het energielichaam te veranderen. Hierdoor verandert er ook iets in het fysieke lichaam. Dit effect op het fysieke lichaam is het doel van healing.

Hoe voel je je na een healing?

Na een energetische behandeling voel je je rustig, ontspannen en gevuld met sprankelende energie. Het is belangrijk om het daarna even rustig aan te doen. Drink voldoende water zodat het lichaam de afvalstoffen die vrij zijn gekomen af kan voeren. Dit voorkomt klachten als hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid.
💬 Kan ik je wellicht helpen?